DENYUT KASIH MEDIK PDF

Love
admin

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: JoJozuru Kigal
Country: Zambia
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 8 October 2007
Pages: 293
PDF File Size: 13.14 Mb
ePub File Size: 5.92 Mb
ISBN: 603-5-52810-728-4
Downloads: 8670
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrilkis

Nov 02, Farah Adila rated it it was amazing. Bukan golongan ustaz saja nak masuk syurga, kita semua pun nak masuk syurga. About Farhan Hadi Mohd Taib.

Lebih menarik, ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bah Sebuah novel yang mengisahkan misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat Islam di hospital ketika bergelar doktor pelatih houseman.

Cuma bergantung pada diri kita sahaja sama ada mahu menggunakan peluang itu atau tidak Lists with This Book.

Denyut Kasih Medik

Bukan cerita cinta biasa. Tak kiralah di mana pun lapangan kerja kita tapi tugas dalam menyampaikan pesan kebaikan dan ketaatan kpd Allah dan mencegah kepada mungkar perlu dilaksanakan.

  BENNI IL BAR SOTTO IL MARE PDF

Denyut Kasih Medik memuatkan kisah perjuangan Dr Muslih dalam menegakkan islam dalam kerjaya perubatan serta dalam kehidupannya. Novel ini juga sedikit sebanyak membantu kita dalam pengetahuan mengenai fiqh wanita, cinta dan perkahwinan. Buku yang memaparkan perjalanan hidup seorang doktor pelatih HO yang cuba menerap dan mengaplikasikan ajaran Islam dan nilai-nilainya dalam kehidupan, khususnya dalam persekitaran kerjanya di hospital. Alhamdulillah berjaya siap dalam masa singkat. May 06, Riesna Zasly rated it it was amazing.

Penceritaan Fiqh perubatan dalam novel ini dimudahkan jadi senang difahami juka dibandingkan dengan buku-buku Fiqh perubatan yang lain.

There are no discussion topics on this book yet. Books by Farhan Hadi Mohd Taib. Menggerunkan statistik kwsih dikongsi; leb Alhamdulillah berjaya siap dalam masa singkat. Jul 24, Mizz rated it liked it Shelves: Insaf membaca kisah Dr Muslih. Lagi satu saya lihat, peluang dakwah sebenarnya sangat luas dan ada di mana-mana.

Jazakallah Dr atas info ini! Doktor ni macam ustazlah. Kalau doktor dai’e yang menulis. Beliau bukan sahaja mahu mendidik jiwanya, bahkan jiwa sahabat, rakan sekerja dan para pesakit serta ahli keluarga mereka untuk sentiasa berpaksi pada agama Allah dalam setiap aspek kehidupan. Terima Kasih banyak ya doktor. Rupa-rupanya ada 2 kategori.

Persoalan fiqh dalam perubatan. Isu penggunaan ubat yang mengandungi unsur khinzir Clexane VS heparin Kisah mat rempit Kisah doktor yang ketinggalan solat apabila perlu bertugas dalam dewan bedah.

  FLIGHTS OF LOVE BERNHARD SCHLINK PDF

Lebih menarik, ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta. Oct 31, Putra Aatif rated it it was amazing. Ramai yang menasihati untuk membacanya. Ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat. Walau apapun, buku ini tetap bagus untuk dibaca. Rating 5 sangat berbaloi kerana ilmu dan pengetahuan yang diperoleh melalui buku ini. Dalam novel ini diselitkan beberapa permasalahan di mdik setiap posting yang Dr Mdeik lalui, antaranya: Setiap jabatan mempunyai masalah yang perlu dihadapi oleh setiap warga hospital yang bertugas.

Terdapat juga banyak doa-doa dan hadis yang digunakan oleh pengarang, bersesuaian dengan jalan ceritanya.

Reviews: Denyut kasih medik

Ia banyak memberi pengajaran dan idea yang berguna untuk diaplikasikan dalam kehidupan seharian kita sebagai seorang Muslim. May 16, Medil rated it it was amazing.

Kebanyakannya adalah isu-isu yang sering saya lihat mahupun dengar di HUSM.